Recept na něco jako ramen

3. března 2013 v 17:29 | Kůzle |  Věci zajímavé
Hezký den milí čtenáři,

je to nedávno, co jsem se rozhodla zkusit uvařit kuřecí ramen. No well..recept jsem našla někde v angličtině na netu, respektive to bylo toto video ,které jsem si přeložila. Jak moc je to pravý ramen, to netuším, nicméně mi přišel lákavý tak jsem ho zkusila. Celý postup jsem se snažila poctivě dokumentovat, ale kolikrát jsem se zamlženým objektivem nad bublající tekutinou měla namále.
Tak možná, že recept bude někoho z vás inspirovat. Výsledek mi dle mého skromného názoru moc chutnal, ale příště to bude chtít mnohem více omáčky a mnohem méně nudliček.

Takže co budete na porci pro dvě osoby potřebovat? Vše si samozřejmě přidávejte podle chuti, tohle je jen orientační množství.


  • Přiměřené množství kuřecího vývaru (raději si udělejte víc a štelujte)
  • Olej (nejlépe pozemnicový)
  • 1 a půl pórku
  • 1 mrkev
  • 2 cm zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • Sójovku
  • Nudle (já použila 4 čínské polívky, ale bylo toho moc)
  • 1 větší kuřecí prso (použila jsem dvě malé)
  • 6 plodnic hlívy ústřičné
  • 2 vajca , uvařená natrvdo
  • Jarní cibulka
  • Sůl, pepř
Ehmm a omluvte naše nehezky vypadající nádobí a kuchyň..ale tak chápete..studenský byt
Tohle budete ze začátku potřebovat
  • Takže nejdříve vezmete mrkev, kterou oloupete a nakrájíte na malé kousky, to samé uděláte se zázvorem, pórkama a česnekem ,který ještě prolisujete.
Takhle by to mělo vypadat
Věci nezbytné na dochucení
  • Poté nalijete trochu oleje do hrnce a smažíte chviličku pórek, následně přidáte mrkev, zázvor a česnek
  • Přiměřeně dloho restujete a tak cca za 5 minut vše zalijete vývarem, který dle chuti ochutíte a přidáte sójovku.Uvedete vše do varu a necháte vařit tak 15-20 minut
  • Po 15-20 minutách scedíte vývar do jiného hrnce (já mám jen dva,tak jsem ten původní umyla a vrátila ho do něj)
  • A přivede zpět k varu
  • Připravíte si maso a hlívu ústřičnou
  • Maso i hlívu vložíte do vývaru.. a teď pozor. Maso zde připravujeme technikou poaching, to znamená, že tekutina ve které ho vaříme nesmí dojít k bodu varu..tedy nesmí ,,bublat". Vývar udržujte tedy pod bodem varu (bude jen tak líně se pohybovat), jinak se mas vysuší a už nebude šťavnaté. Vařte maso i hlívu asi tak 10 minut
  • Mezitím si připravte dvě vejce natrvdo
  • Po uvaření maso i hlívu vyjměte a vyměňte je za nudle. Ve vašem případě jich dejte méně
  • Maso si nakrájejte na plátky (klidně i na slabší) a hlívu také.
  • A podávejte. Nejdříve nudle + omáčku (ve vašem případě více máčky) a hlívu, potom rozpůlené uvařené vejce a pak maso. Vše zasypejte jarní cibulkou. Snad bude chutnat ^^
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 3. března 2013 v 18:45 | Reagovat

Mohla bych někdy vyzkoušet, vypadá to fakt dobře a řekla bych, že i dost sytě :3

2 Venea Venea | 4. března 2013 v 8:55 | Reagovat

looks tasty *_*

3 Alice Alice | 4. března 2013 v 20:31 | Reagovat

To vypadá dost dobře. :)

4 Kůzle Kůzle | 5. března 2013 v 10:35 | Reagovat

[1]: Ano, člověk se to spořádal v době oběda a do večera nemusel nic jíst :)

Děkuji ^^

5 Křehká Figurka Křehká Figurka | Web | 6. března 2013 v 20:54 | Reagovat

Wau...tak to vypadá tak.... chutně ..mmm. Děkuji za recept, určitě vyzkouším. Ráda takhle "zahraničně" experimentuji v kuchyni...navíc to vypadá, že tím nezaprasím tolik nádobí jako obvykle :D

6 Danka Hrachovcová Danka Hrachovcová | E-mail | Web | 18. března 2013 v 20:11 | Reagovat

osobně můžu doporučit z vlastní zkušenosti tento http://www.slehace.cz/rucni-slehac-bosch-porovnani-nejlevnejsi/

7 Kůzle Kůzle | 20. března 2013 v 9:35 | Reagovat

[6]: Děkuji,tak přesně teď vím, co si určitě nekoupím :D

8 Siky Siky | Web | 5. května 2013 v 13:45 | Reagovat

Yayyy, to se v nejbližší době vyzkouší. xD
Jinak pěkný překlad, šikulka jsi.^^

9 Kůzle Kůzle | 8. května 2013 v 0:38 | Reagovat

[8]: Awww..moc díky,tak ať se povede a pochutnáš si ^^

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama